Pui copt

Ingrediente

150ml de vin alb – Mirachi Riesling de la Crama Histria

1 pui de aproximativ 1,5kg
8 frunze de dafin
50g de unt moale
1 lămâie, tăiată în două
4 căpăţâni de usturoi nou
½ baghetă, tăiată pe oblic în 8 felii subţiri
1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

  • Se încinge cuptorul la 200º C. Se asezonează puiul cu sare şi piper, inclusiv în cavitate. Se desface uşor pielea de pe piept şi se pun, deasupra fiecărei jumătăţi de piept, un pic de unt şi o frunză de dafin. Se pun în cavitate restul de frunze de dafin şi lămâia, apoi se unge tot puiul cu restul de unt. Se bagă la cuptor timp de 45 de minute, apoi se adaugă usturoiul. Se stropeşte puiul cu sucul din tavă şi se mai ţine la cuptor 45 de minute.
  • Între timp, se pun feliile de baghetă pe o tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se ţine la cuptor timp de 20 de minute. După ce puiul s-a făcut, se scoate din tavă, împreună cu usturoiul, şi se lasă deoparte.
  •  Pentru sos, se scurge grăsimea rămasă în tavă, apoi se pune tava pe ochiul de la aragaz. Se toarnă în tavă vinul şi sucurile lăsate de pui. Se fierbe sosul şi se desprind cu o lingură bucăţelele de pe fundul tăvii. Se toarnă într-o sosieră. Se serveşte puiul cu sos, crutoane şi usturoi copt, care poate fi întins ca o pastă.

Sursa: www.goodfood.ro

Comments are closed.