Calamar

Ingrediente

125ml de vin alb sec – Mirachi Sauvignon Blanc de la Crama Histria

225g calmar curăţat
600g creveţi proaspeţi
3 linguri ulei  măsline
75ml oţet din vin alb
4 căţei de usturoi,
1 lingură de mirodenii pentru marinat
½ linguriţă oregano
½ ardei gras roşu, fără seminţe, mărunţit
½ ardei gras verde, fără seminţe, mărunţit
½ chilli roşu de intensitate medie, tăiat fin
2 felii subţiri de lămâie
8 măsline de buna calitate
1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

  • Se taie calmarul în inele de jumătate de cm, iar mănunchiul de tentacule în jumătate. Se curăţă creveţii, se lasă doar codiţele.
  • Se aşază 50ml de apă într-o tigaie medie, se adaugă uleiul, oţetul, vinul, usturoiul, mirodeniile, ½ de linguriţă sare şi piper şi se lasă la foc potrivit 10 minute.
  •  Se dă amestecul la foc iute, se adaugă creveţii, se lasă pentru un minut şi se adaugă calmarul, se lasă doar 30 de secunde. Se răstoarnă totul într-un bol de  sticla, se adaugă ardeiul gras, ardeiul iute şi lămâia. Se amestecă şi se lasă la frigider peste noapte.
  • A doua zi se aduce salata la temperatura camerei pentru a fi servită. Se serveşte pe platou sau  individual cu măslinele şi pătrunjelul  tocat presărate.

Comments are closed.